Theorie Examen doen


Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En vergeet je geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer niet.

In dit filmpje zie je hoe het gaat bij het theorie-examen. Veel succes!

Vanaf 2 januari 2018 kom je twee nieuwe vraagvormen in het theorie-examen tegen. Meer info kun je hier vinden.

Klik hier voor het stappenplan
Click here for the roadmap for your theory test in English

De inhoud van het examen

Zie meer informatie over de inhoud van het theorie-examen voor de auto.

De uitslag

Je krijgt de uitslag ook binnen 24 uur per e-mail toegestuurd. Dit kan wel alleen als jij (of je rijschool) je e-mailadres hebt ingevuld bij de reservering. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘Voldoende’ is 1,5 jaar geldig. Mocht je gezakt zijn, dan legt de mail uit waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Ook kun je na ontvangst van deze mail een nieuwe afspraak maken.

Hoe leer je het beste voor je examen?

Zorg dat je je theorie goed kent. Hoe je je lesstof leert, bepaal je zelf.

Tips:

  • Je kunt theorielessen volgen bij een rijschool. Dit is niet verplicht. Je vergroot natuurlijk wel de kans dat je slaagt voor je theorie-examen. Een deel van de rijscholen biedt naast praktijklessen ook theorielessen aan.
  • Je kunt de theorie ook zelf leren met hulp van een theorieboek. Je kunt dat kopen bij (web)boekenwinkels, je rijschool en uitgevers van verkeersmiddelen. Er bestaan ook cd-roms.
  • Ook is het mogelijk online een cursus te volgen en te oefenen. Er zijn verschillende websites die cursussen aanbieden.
  • Alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden kun je vinden op rijksoverheid.nl

Het CBR geeft zelf geen oefenmateriaal uit.